Prezentacje, wykłady i szkolenia które prowadzimy, dzielą się na dwie podstawowe grupy: Warszataty dla osób nie związanych z żeglarstwem, oraz dla już żeglujących.

1. Celem Fundacji KURS jest upowszechnianie i promocja sportów wodnych. Zajmujemy się tym profesjonalnie, nie zanudzając odbiorców, a rozbudzając w nich pasję. Pokazujemy, że warto żeglować, pokazujemy jak, gdzie i z kim to robić. Prezentacje, które poprowadzimy nawet w środku lasu dotyczą różnorodności form uprawiania żeglarstwa, miejsc gdzie warto pływać, umiejętności jakie można rozwijać i metod na udane, bezpieczne i satysfakcjonujące wakacje pod żaglami.

2. Jako organizacja zrzeszająca profesjonalistów, mamy w swych szeregach osoby odznaczające się wiedzą wykraczającą poza ramy standardowej wiedzy o żeglarstwie, fizyce żeglowania, meteorologii czy przepisach. Uznani i znani w środowisku instruktorzy, poprowadzą wykład o dowolnym zagadnieniu. Odkryj tajemnice żeglarstwa i rozwiej wszystkie wątpliwości Twoje, bądź Twoich pracowników. Szlifowanie umiejętności dotyczy też wiedzy praktycznej, i jeżeli tego chcesz, wykwalifikowany instruktor wsiądzie z Tobą na jacht i podpowie Ci, nad czym powinieneś popracować, by pływać szybciej, bezpieczniej, a może poprostu wygodniej?

Kilkugodzinne prezentacje o żeglarstwie, to prezentacje, mające na celu rozpalenie żeglarskiej pasji. Skierowane głównie do dzieci i młodzieży, choć nie tylko, będą doskonałym przygotowaniem klasy, czy grupy przed wakacjami na jachcie, pozwolą pod odpowiednim kątem, bezpiecznie i z uśmiechem na twarzy spojrzeć na zbliżającą się przygodę z wiatrem i wodą. Prezentacje odbywają się "na sucho", bez kontaktu z wodą brrrrr...

Całodzienne szkolenia pozwalają zapoznać się z jachtem na tyle, by unikać podstawowych błędów podczas pierwszych chwil na żaglach. Jedziesz z rodziną na Mazury, a może do Chorwacji? Ze znajomymi planujecie popływać po Zatoce Gdańskiej? Nie do końca wiecie czego się spodziewać? Zgłoście się, a dowiecie się, czego unikać, o czym pamiętać i jak zachować się w sytuacjach nieprzewidzianych, lub zwyczajnie nie wpaść w pułapkę faux pas, przed innymi użytkownikami szlaków czy portów. Szkolenie odbędzie się w porcie, przystani na jachcie na sucho + żeglowanie!

Kilkudniowe warsztaty, na których każdy pozna podstawy bezpiecznego żeglowania. Ten wariant mieści w sobie obydwa powyższe i nie jest szkoleniem w rozumieniu przepisów Polskiego Związku Żeglarskiego, jest jednak szkoleniem, zapobiegającym przed nieprzewidzianymi sytuacjami i kształcącym pewność w poruszaniu się zarówno po jachcie jak i jachtem. Po takim szkoleniu, w miłej atmosferze będziemy potrafili umiejętnie korzystać ze sprzętu żeglarskiego, zachowywać się w porcie, poznamy kilka szant i zasad bezpieczeństwa. Różnorodność zajęć pozwala każdemu odnaleźć swój KURS w żeglarstwie, czy to regatowym, czy turystycznym, a może wyczynowym? Warsztaty odbędą się w porcie, lub przystani na jachcie, tutaj żeglowania będzie już więcej a na wodzie... stawianie żagli, wybieranie lin, komendy, bezpieczeństwo i zabawa!

Każdej osobie biorącej udział w warsztatach pomożemy na koniec dopasować jacht, miejsce a może i kapitana do planowanego rejsu, bazując na naszych kontaktach i pamiętając o zasadach którymi się kierujemy: Chcemy, by żelował każdy!

Warsztaty zorganizujemy wszędzie: na, lub przed imprezą integracyjną, na zlocie, wśród pracowników w Twojej firmie, w szkole i przedszkolu, w porcie, na plaży i w centrum miasta.

Zainteresowany?

Pisz do nas poprzez formularz na stronie, lub na Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.

Do zobaczenia!